Науковці з Гарварду проведеними дослідженнями підтвердили, що низький ризик виникнення хвороби Паркінсона пов'язаний з частим вживанням кави.
Про результати досліджень впливу кофеїну на розвиток нейродегенеративних захворювань повідомив Канал 24 з посиданням на EurekAlert.
Хвороба Паркінсона – невиліковне нейродегенеративне захворювання, яке вражає близько 3% людей старше 65 років.
Те, що кофеїн і солі сечової кислоти знижують ризик хвороби Паркінсона, раніше вже було підтверджено експериментами на тваринах.
Зараз вчені порівняли показники 369 пацієнтів з хворобою Паркінсона і 197 здорових людей. Для кожного учасника оцінили концентрацію солей сечової кислоти в плазмі крові, а також рівень споживання напоїв з вмістом кофеїну впродовж 12 місяців.
Результати довели, що зниження ризику хвороби Паркінсока залежить від вживання напоїв з вмістом кофеїну. Найнижчі ризики були в тих учасників, які пили більше кави або чаю.
Вчені сподіваються, що на основі їх досліджень будуть розроблені нові методи профілактики і терапії хвороби Паркінсона.