У Підгайчиках відкрили завод, що постачатиме м'ясо мусульманським країнам

Вчора у селі Підгайчики на Золочівщині відкрили великий завод із забою курей-бройлерів та переробки їхнього м’яса. Після початку роботи цеху, компанія планує постачати свіжу курятину до мусульманських країн.

Власник комплексу – аграрна компанія «Агроль» – вже має дві птахофабрики на Львівщині. Будівництво забійного цеху площею 6,5 тис. м2 тривало близько двох років. Повноцінно запустити виробництво мають наприкінці літа, на ньому працюватимуть близько 120 людей. Планують переробляти 2 тис. курей на годину.

Як стверджує директор компанії, «Агроль» має намір побудувати свій інкубатор, щоби мати замкнений цикл виробництва – від вирощування курчат до забою зрілих бройлерів, загалом цей цикл триває 48 днів. Спочатку планують продавати продукцію в Україні, а потім вийти на закордонний ринок.

За словами Бучинського, компанія після запуску цеху має намір отримати сертифікат «халяль»– документ, що дає можливість експортувати продукти харчування в країни ісламського світу.

«Справа у тому, що споживачі в Україні хочуть більші тушки курей, а в мусульманських країнах – менші. Нам спочатку треба запустити цех, потім вже ми підлаштуємося під потреби замовників. Головне для нас – знайти надійного партнера за кордоном, бо все ж таки, наприклад, транспортування на Схід – це складна штука», – повідомив Іван Бучинський.

Як зазначив директор компанії, цехове обладнання дозволяє під час забою повертати тушку птиці у бік Мекки, що може прискорити отримання халяльного сертифікату та дозволить споживати курятину й українським мусульманам.

«Агроль» уже має дві птахофабрики у Яворівському та Миколаївському районах Львівщини, де вирощують курей-бройлерів. Раніше вони були змушені здавати курей на інші птахобійні за межами області, зокрема доводилося возити птицю навіть на Житомирщину. Після відкриття власного цеху вони планують переробляти свою птицю, а згодом також брати на забій курей з інших птахофабрик західних областей.