Вчора у селі Підгайчики на Золочівщині відкрили великий завод із забою курей-бройлерів та переробки їхнього м’яса. Після початку роботи цеху, компанія планує постачати свіжу курятину до мусульманських країн.
Власник комплексу – аграрна компанія «Агроль» – вже має дві птахофабрики на Львівщині. Будівництво забійного цеху площею 6,5 тис. м2 тривало близько двох років. Повноцінно запустити виробництво мають наприкінці літа, на ньому працюватимуть близько 120 людей. Планують переробляти 2 тис. курей на годину.
Як стверджує директор компанії, «Агроль» має намір побудувати свій інкубатор, щоби мати замкнений цикл виробництва – від вирощування курчат до забою зрілих бройлерів, загалом цей цикл триває 48 днів. Спочатку планують продавати продукцію в Україні, а потім вийти на закордонний ринок.
За словами Бучинського, компанія після запуску цеху має намір отримати сертифікат «халяль»– документ, що дає можливість експортувати продукти харчування в країни ісламського світу.